[...] wydzielanie adrenaliny - „hormonu walki" - jednego z hormonów ciepłotwórczych (z tego względu zielonej herbacie przypisuje się moc stymulacyjną, większą nawet niż kawie), obniżają napływ glukozy do komórek tłuszczowych (zasoby tłuszczowe nie zwiększają się). Firma TREC NUTRITION, chcąc spotęgować termogeniczne działanie CLA, oferuje ten [...]
[...] wraz ze spadkiem temperatury i upływem czasu. Jednak należy podkreślić, że retrogradacja nie prowadzi do pełnego odwrócenia procesu żelatynizacji pożywienia a jedynie obniża indeks glikemiczny produktu. Należy też dodać, iż im wyższy poziom amylozy zawarty w danej skrobi tym proces retrogradacji przebiega sprawniej i jest on bardziej [...]
[...] czasie sterylizacji mleka obserwujemy zmiany właściwości organicznych i biologicznych mleka: pogarsza się smak, wzrasta gęstość (zostały zniszczone koloidy i ścięte białko), obniża się zawartość i przyswajalność witamin i minerałów..." "Jeżeli najbardziej szkodliwe produkty takie jak m.in.: zimne lub tłuste mleko, śmietana, lody są spożywane zbyt [...]
[...] że pijący nie są grubsi od abstynentów. Tak jakby dostarczane wraz z alkoholem kalorie nie zamieniały się u nich w tłuszcz. Pytanie: dlaczego? Jedna z teorii mówi, że etanol obniża wydzielanie insuliny - hormonu uczestniczącego w zawiązywaniu się tkanki tłuszczowej. I choć nieraz to potwierdzono, wielu naukowców uważa, że przyczyna zagadkowej [...]
[...] Po menopauzie zmniejsza się znacznie nie tylko produkcja estrogenów (o ok. 80 proc.) i progesteronu (o ok. 90 proc.), lecz także testosteronu (o 50 proc.). Przy czym obniżanie poziomu androgenów jest - w przeciwieństwie do spadku estrogenów - stopniowe i długotrwałe. Gdy spada stężenie testosteronu, pogarsza się samopoczucie, narasta [...]
[...] fosforowy (używany jako regulator kwasowości). Zakwasza on organizm oraz zaburza gospodarkę wapniową. Zwiększone spożycie fosforu narusza równowagę mineralną, jak również obniża poziomu wapnia. Cola rzeczywiście odwapnia kości. Pijąc gazowane napoje słodzone aspartamem, nie schudniesz. W pułapkę takiego myślenia wpadli Amerykanie. Popijają [...]
[...] i oleje rafinowane, margaryny, kruche ciastka, prażone orzechy i prażone ziarna. Niektórzy zalecają picie czerwonego wina, ale okazuje się, że choć przez pewien czas obniża ono poziom cholesterolu, to podnosi poziom trójglicerydów i z tego powodu podobnie jak palenie papierosów czy zażywanie małych dawek aspiryny nie jest to wskazane. [...]
[...] roślina zielna. Jej działanie nadal podlega badaniom, aczkolwiek dowiedziono ze ogranicza chwilowo (15min) apetyt na cukier a także (co ważniejsze) przy dłuższym stosowaniu obniża poziom cukru we krwi i (podawana w pewnym stężeniu) zwiększa sekrecje insuliny i wapnia w komórkach nie wywołując ich rozpadu. MBX Z reklamy wynika ze ten środek ma [...]
[...] ze spadkiem poziomu tkanki tłuszczowej i zachowaniem masy mięśniowej. Bogata w białko i co za tym idzie w leucynę dieta wspomaga formowanie HDL (dobry cholesterol) i obniża poziom trójglicerydów (zły cholesterol), co pomaga mózgowi dostosować się szybciej do niższej kaloryczności diety. Rola warzyw i owoców na diecie L-C Zwiększone [...]
[...] Z WYRZUTEM INSULINY; MA ONA WŁAŚCIWOŚCI HAMUJĄCE APETYT I PRZYCZYNIA SIĘ DO LIPOLIZY. Amylina jest hormonem, który jest wydzielany wraz z insuliną przez trzustkę. Amelina obniża apetyt i stymuluje lipolizę - rozkład tłuszczy do kwasów tłuszczowych. Osoby z cukrzycą typu I nie produkują amyliny, a u osób z cukrzycą typu II to zjawisko jest [...]
[...] w dużej przecież ilości. Witaminy i składniki mineralne, podobnie jak i wszystkie pozostałe składniki są w tym chlebie bezsprzecznie w najlepszym gatunku. Ryż przecież obniża poziom "złego-LDL" cholesterolu we krwi, o czym powszechnie wiadomo. CHLEB typu KR-IRL (tzn. mini chlebki) po upieczeniu smakuje jak luksusowy produkt zbożowy [...]
[...] gdyż rano nasz organizm potrzebuje dużo energii do prawidłowego funkcjonowania. Badania medyczne dowiodły, że niedostarczenie cukrów prostych i węglowodanów znacznie obniża sprawność pracy umysłowej. Co więcej, rezygnacja ze śniadania grozi tym, że w porze lunchu będziemy wygłodzeni, „pochłoniemy" zbyt wiele kalorii i trudno nam będzie [...]
[...] PRZEBIEG ODCHUDZANIA Odchudznie, to proces do którego Twój organizm musi sie przystosować. W poczatkowej fazie stosowania ograniczeń dietetycznych masa ciała szybko się obniża w wyniku utraty nie tylko tkanki tłuszczowej, ale przede wszystkim wody. Później część wody wraca i przez to spadek wagi staje się wolniejszy. Wiele osób w takim [...]
[...] poprawiają strawność tłuszczu mlekowego obecnego w mlecznych napojach fermentowanych. Podczas fermentacji zawartość laktozy jako składnika energetycznego dla drobnoustrojów obniża się o około 30-50% w zależności od rodzaju stosowanej mikroflory, składu surowca, a także niektórych rozwiązań technologicznych w zakresie normalizacji składu mleka; [...]
[...] PRZEBIEG ODCHUDZANIA Odchudznie, to proces do którego Twój organizm musi sie przystosować. W poczatkowej fazie stosowania ograniczeń dietetycznych masa ciała szybko się obniża w wyniku utraty nie tylko tkanki tłuszczowej, ale przede wszystkim wody. Później część wody wraca i przez to spadek wagi staje się wolniejszy. Wiele osób w takim [...]
[...] w organizmie. Niszczy ważne narządy, ale również zaburza cały metabolizm, powoduje uszkodzenie szpiku, co rzutuje na obraz krwi i innych płynów ustrojowych, gwałtownie obniża odporność organizmu.Dlatego pożywienie powinno zapewnić nie tylko budulec dla zniszczonych tkanek, ale również komplet witamin, mikroelementów i przeciwciał, [...]
[...] zapobiegająca zachorowaniu na raka). Niektóre z najnowszych badań sugerują, że sok z granatów spowalnia proces rozwoju pewnych typów raka. Natomiast inne wskazują, że obniża ciśnienie krwi i może działać nawet jak „naturalna viagra". Na liście najzdrowszych pokarmów świata specjalną pozycję powinna zajmować herbata. Drugi najczęściej [...]
[...] w nim błonnika. Dlaczego? Bo im więcej go w makaronie, czy chlebie, tym wolniej będziesz je traiwł. A rozłożone w czasie trawienie jest dobre dla Twojego zdrowia, bo: - obniża poziom cholesterolu i trójglicerydów, dzięki czemu zmniejsza ryzyko miażdzycy - stabilizuje stężenie gluozy we wkrwi - oczyszcza organizm z toksyn i metali ciężkich - [...]
[...] poczekać na to nieco dłużej i dlatego też nie słuchaj porad typu: "ja też byłem chudy i zrobiłem to czy tamto i urosłem"... każdy jest inny ale nikt taki jak Ty dlatego więc słuchaj siebie przede wszystkim a z drugiej strony nie bój się testować różnych innych opcji. Nie rób aerobów! Stymuluje to kortyzol i obniża kinazę mTOR. Pozdrawiam